Akció

Rohanó világunkban mindennapos dolog lecserélni, modernizálni a lakásunk védelmében beépített zárszerkezeteket.

Mikor cseréljen zárat azonnal?

Amikor zárbetétet választunk, fontolóra kell vennünk az alábbiakat: Milyen zárbetétre van szükségem,? Biztonsági?, Normál?, Prémium?

Amikor prémium kategóriás zárbetétekről beszélünk, magas biztonsági fokozattal rendelkező zárszerkezetről van szó. Ezen szerkezetek rendelkeznek letapogatottság ( finom nyitás elleni védelem) elleni védelemmel, illetve fúrásvédő acéltüskével is. (bár a normál biztonsági követelményeknek megfelelő zárbetétek is tartalmaznak általában fúrás gátló tüskét, de ezen minősítés nem teszi kötelezővé ezt.) Az aktív csapok számának a megnövelésévél is megerősíthetjük a zárszerkezetünk biztonsági fokát.

Fontos még megemlíteni a vésznyitó funkciót, ami akkor a leghasznosabb ha csak a szemetet vittünk a lakásunkból és a huzat miatt becsapódott mögöttünk az ajtó, ekkor ugye az ajtó túloldalán lévő zárban van a kulcs és, hogyha zárbetétünk nem rendelkezik vésznyitó funkcióval sajnos a sérülésmentes ajtónyitás elkerülhetetlen.

MABISZ - Magyar Biztosítók Szövetsége által szabványosított kategorizálás a különböző biztonságtechnikai eszközök, zárak, széfek, stb. feltörésének idejével van szinkronban. (minél alacsonyabb besorolást kap egy biztonságtechnikai eszköz/szerkezet annál rövidebb idő alatt lehet feltörni.)

Mikor cseréljen zárat azonnal?

Zárszerkezet követelményei

A normál kategóriába besorolt zárbetétek rendelkeznek minimum 5 aktív csappal ( Az esetek többségében fúrás gátló acéltüskével is.)

A biztonsági kategóriába sorolt zárszerkezetekben található minimum 6 aktív csap és MABISZ 4,5 besorolású mechanikai védelemmel, fúrás gátló acéltüskével, 5 db pontfuratos kulccsal (másolható).

Minimum 10 aktív csappal kell rendelkezniük, fúrás gátló acéltüskét is tartalmaznia kell, plusz MABISZ 5 besorolású minősítést kell kapnia. Teljes körű mechanikai védelmen kívül a gyártótól rendelt 3-5 kulcsunkat is kizárólagosan a gyártó által ellenőrzött kulcsmásolókban tudjuk lemásolni.

A prémium minősítésű zárrendszerek nyújtják a legmagasabb védelmet az értéktárgyaink védelmében.

Mikor cseréljen zárat azonnal?

Mekkora zárbetétet vegyek?

Fontos, hogy amikor egy zárbetétet veszünk, nem szabad engednünk, hogy a betét túllógjon a pajzson (max. 3 mm), általában 5 mm-es növekedés a szabvány a betétek gyártásánál, de cégünk is forgalmaz a helyszínen méretre igazítható betéteket a zárszerkezet maximális biztonságának kihasználása érdekében.

Milyen típust szereltessek be lakásom védelme érdekében?

Több száz termék közül tud válogatni, és mint minden más terméknél itt is nagyon sokat számít, hogy mekkora költségvetésünk van lakásunk védelmére! Minél olcsóbb egy termék annál gyengébb silányabb anyagokból készül! Vagyis minél drágább hevederzár szerkezetet veszünk annál nagyobb biztonságban tudhatjuk szeretteinket , vagyontárgyainkat.

Amennyiben kérdése van a lakása biztonságosabbá tételével kapcsolatban, hívjon minket a legjobb megoldás érdekében!